bildirgec.org

böcek hakkında tüm yazılar

Haşere,Börtü Böcek Bu Gömlekten Uzak Duruyor

afroma | 28 May 2012 09:33

“Sonunda bunu da yaptılar!” denilecek ürünler sanırım hiç bitmeyecek. Artık duymaya çok alıştığımız “Nano Teknoloji” ile üretilen bu gömleği giydiğinizde, hiçbir haşere size yaklaşmıyor. Sivrisinek, kene, örümcek ve aklınıza ne gelirse…

Craghoppers markası ile piyasaya sürülen gömleğin çeşitli modelleri, renkleri ve başka giyecek şekilleri de mevcut. Pantolon, şapka, çorap, kısa kollu gömlek, uzun kollu gömlek, t-shirt ve daha birçok modelini üretmişler. Son yılların meşhur kenelerinden ya da örümcekten, arıdan korkanlar için mükemmel bir ürün.

Detan Maxi ile Böcek İmha Planı

sSnaKe | 27 July 2010 13:24

Eczacıbaşı ürünü Detan Maxi için facebookta oldukça eğlenceli bir uygulama başlatmış. Evimizin çeşitli yerlerinden çıkan haşereleri imha etmeye yarayan detan maxi için aynı mantıkta ilerleyen oyunda böcekleri detanlayarak yok etmeye çalışıyoruz. Ancak bu sırada çıkan diğer hayvanları detanlamamaya dikkat etmemiz gerekiyor. Arkadaşlarımızın ve günün en iyi puanlarını görebildiğimiz oyunda hergün en fazla puanı alan kişiye hediye paketi ödülü var.

Katil mantar : Kordiseps

witamin | 12 April 2010 10:24

Kordiseps (Cordyceps sinensis)diğer isimiyle Çin Tırtıl Mantarıdır.Yağmur ormanlarında ve Çin’in bazı bölgelerinde yaşar.Otluk ve bataklılklar yaşam alanıdır.Deniz seviyesinden 3500m yükseklikte yaşadığı için çok dayanıklı bir mantar türüdür.Hayatta kalmak için yalnızca o platolarda polygonum aviculare L , astragalus , ophiopogon ağaçlarının kökleriyle beslenmektedir.

Bu mantar bildiğimiz mantarlardan farklı ve ilginç bir büyüme şekline sahiptir.Kordiseps mantarı kışın , larva formunda bir böcek kış uykusuna yattığında , böceğin dolaşım sistemine girer.Mantarın iplikçikleri larvada besin alımı sonrası inanılmaz hızlı bir şekilde büyüyerek en sonunda herşeyi kaplayan bir kabul oluşturur.Daha sonra böcek bu yüzden ölür ve kabuğu bir kozaya dönüşür.Bir sonraki yıl yaz mevsimi geldiğinde kurtçuğun üst kısmı yerden dışarı çıkar ve bir ota dönüşür.

Karıncadan , tırtıla , çekirgeye kadar değişik böceklerin populasyonları üzerinde etkili bir asalaktır . Ormanda her tür böcek için ayrı çeşidi vardır ve bir tür tırtıl mantarı sadece bir tür böceğin üzerinde etkilidir.
Kordiseps in büyümesini ve böceklere olan etkisini bu videoda görebilirsiniz.
Böcekler üzerinde bu derece acımasız olan bu mantar türü insanlar için ise bir o kadar merhametli.Geleneksel Çin Tıbbı ‘nda Ginseng ve tüylü Geyik boynuzu ile birlikte en önemli 3 güçlü ilaç arasında.Bu mantar Çin ‘ de sağlığı korumak için 1200 seneden bu yana kullanılmaktadır.Bağışıklık sistemi , dolaşım sistemi hastalıklarından , solunum yolları rahatsızlıklarına ve kansere kadar bir çok rahatsızlıkta etkilidir.Gonadları düzenlemek ve desteklemek için libido arttırıcı etkisi de vardır. Eskiden Çinliler bu mantarı ” Tanrı ‘ nın bir lütfu ” bir tılsım olarak görmüşlerdir.Hatta o dönemde bu mantar sadece İmparatorun sarayında kullanılıyordu zira çok nadir bulunuyordu.Hazırlanması da bir hayli zordu.Beş dirhem mantar bir ördeğin midesine dolduruluyor ve iyice pişene kadar ateş üzerinde kızartılıyordu.Daha sonra Kordiseps çıkartılıyor ve ördek 8-10 günde yeniliyordu.

ÖNCE İYİ DÜŞÜN SONRA AL BAŞINI GİT

haberhaberhaber | 04 March 2010 10:30

Stresten, yorgunluktan, parasızlıktan, işsizlikten aşk acısından ayrılıktan(hangisi durumunuza uyuyorsa )alıp başımı şöyyyyleeee uzaklara gitsem hatta ıssız bir adaya gitsem kimse beni bulamasa teknolojiden, gürültüden trafikten işten kurtulsam dediğimiz anlar mutlaka hayatımızda olmuştur.
Her zamanki gibi sabah işe gitmek için penceremin yanındaki tuvalet masama oturdum. Hem makyajımı yapıyorum hem de aralarda pencereden bakıyorum.
Deniz bu gün lacivert ufuk ise grimsi denizin ortasında kocaman bir gemi iki gündür açıkta bekliyor. Uyanık kaptan limana para vermemek için açıkta bekletiyor gemiyi.
Makyajımı bıraktım şu gemiyle ıssız beni kimsenin bulamayacağı bir yere gitsem diye hayale başladım
Evet, gemideyim gemi hayalet bir gemi içinde mürettebat yok beni hayalini kurduğum yere kadar getirdi ama filika olmadığından sahile yakın yere bırakıp tornistan.
Yüzerek sahile geldim Alllahhhh cennet be cennet. Her yer yeşil deniz harika ağaçlar meyvelerle dolu. Dallardan taze taze koparıp meyvelerimi yedim. Karnim doydu mu? yoooo ben meyve ile doymam ki mutlaka karbonhidratlı veya proteinli bir şeyler yemem lazım. Neyse canım hadi doydum, şöyle üzerine demli bir çay yanında sigara hani nerede?
Tamam, tamam bu sayede sığara illetinden kurtulmuş olurum.
Akşam yemekte meyve ee şimdi nerede yatacağım, yapraklardan yatak neden olmasın? Üzerimede yapraklar, gece boyunca yaprakların içindeki mahlûkatlar üzerimde cirit attılar.
Sabah denizde duş ohhh iyi geldi kahvaltı yine meyve, ellerim ayaklarım kremsizlikten kurudu kaşınmaya başladı saçlarım deniz suyundan tiftik tiftik oldu şampuan neyse de benim saçım balsam(saç kremi)olmadan elektrik çarpmış bir kafa nasıl olursa öyle olur.
Terlik yok, ayaklarım taş ve kumlara basmaktan üç gün sonra nasırlaşmış. Yaprak altında yatmaktan böcekler tarafından sokulmuş kollar bacaklar. Kaşıntı giderici krem nerdeeee? Hava karardıktan sonra hiçbir faaliyet yok(Aşk-ı memnu, yaprak dökümü) hahhh hahh ahha. Karanlıkta yat dur.
Gündüzleri deniz meyve, geceleri bir ağaç altında sinip yat.
Yok, kalsın ben başımı alıp ıssız bir yerlere gitmek istemiyorum. Saat ,aman tanrım geç kalacağım
Makyajımı tamamladım çantanı koluma taktım çizmelerimi giydim. Kendimi gürültünün karmaşanın klaksiyon seslerinin ortasına attım.
Gemi hala bu gecede denizin ortasında bekliyor. Boşuna beklersin ben birazdan yaprak dökümünü izleyip bilgisayarbaşında çayımı hüpleterek sörf yapacağım.

bok böceği

admin | 14 February 2010 17:35

Scarabaeus Sacer denen böcek türü dilimizde bok böceği olarak yer alır. Niye mi? Çünkü bu böcekler hayvan dışkılarından toplar üretecek kadar beceriklidir, bokböceği hakaret etmek için takılmamıştır anlayacağınız. Bu topsever böcek bu boktan topların içine yumurtalarını saklar, boku iyi yönde kullanır yani.Pek çok çeşidi vardır.

Oldukça sert bir kabuğa sahiptir bok böceğimiz, küre imal edebilen tek böcek olduğunu da söylemeden geçmiyeyim.Otuz parmağa sahip olduğundan dolayı kolayca boktan küreler yapar ve içine yumurtasını saklar,yumurtanın olgunlaştıgı 24 gün sonra bu elleriyle yaptıgı bok kürelerini suya götürür ki suda erisin ve bebek böcekler ortaya çıksın.

İnsan feromonları

hafifmesrep | 14 October 2009 11:39

İletişimsizlik, insanlar açısından çağın sorunu olarak kabul edilebilir. İletişimde kullanılan sözcükler duyguların ve isteklerin anlatılmasında her zaman yeterli değil. Yeterli olmamanın yanında, sözcüklerin uygun şekilde bir araya getirilmemesi de yanlış anlamalara yol açabiliyor. Oysa böceklerde ve birçok canlı türünde, “sözcükler” nedeniyle yanlış anlaşılma sorunu yok. Bir balarısının, diğerini üzecek sözcükler söylemesi de zaten pek olası değil. Böceklerin iletişiminde, büyük oranda kimyasal maddelerin rolü var. Onlar, duygularını (varsa eğer) ve isteklerini özel kimyasal maddeler kullanarak birbirlerine iletiyor. Yaşamlarını bu özel maddeleri kullanarak yönlendiren böceklerin iletişimsizlikten kaynaklanan sorunları da olmuyor.

Hayvanların çiftleşmek, gelişmek ve yavru bakımı yapmak gibi türe özgü özelliklerini kokuların ve feromanların nasıl etkilediği bir süredir araştırılıyordu. Örneğin; karıncaların tek sıra halinde yürümelerinin sebebini düşündünüz mü? Karıncalarda, yuvadan çıkan ilk bireyin belirli aralıklarla feromon bırakması, ardından gelenlerin kolayca takip etmesini sağlar.
Feromanlardan insanlar da nasibini amış durumda. Yaşamın çeşnisi olan kokuların, ergenlik devresini hızlandırdığı, kadınların menstruasyon dönemlerini kontrol ettiği yolunda kanıtlar elde edildi. İnsanda koku ve feromonlar üzerindeki araştırmalar daha çok kadın erkek davranışları ile ilgili. Örneğin;

Peygamber Devesi aslında bir Uzaylı mı?

| 11 August 2009 18:31

Peygamber Devesi aslında bir Uzaylı mı?
Evrende yalnız mıyız, dünya dışı varlıklar var mı, acaba uzaylılar aramızda mı yüzyıllardır tartışılan bir konu. Biz uzaylıları hep ufolarda, uçarak gelen

garip elleri koca gözleri ve bize hep “merhaba dünyalı biz dostuz” mesajları veren varlıklar olarak düşündük. Ama uzaylı denilen varlıklar insandan farklı olmalı daha zeki daha dayanıklı, duyu organları gelişmiş teknolojileri bizden daha ileri özelliklere sahip olmalı. Bu özellikleri uzayda değil

internette araştırmak bile bizlere yeterli geliyor aslında. Uzaylılar neden böcekler olmasın. Kendi ağırlıklarının kat kat üzerini taşıyan karıncalar, radyasyona dayanıklı hamam böcekleri bal yapan arılar, ortamı taklit edebilme yeteneğine sahip böcek türleri.

Peygamber devesi ilginç özellikleriyle böceklerin içersinde ayrı yere sahiptir. Bu obur hayvanlar hiçbir şeyden korkmaz ve her şeyi yiyebilirler hatta kendini bile. İşin ilginç yanı ise kolu veya anteni gibi bir yeri kopsa veya yese bile yeniden yerine yenisi gelmektedir. Bu kadar vahşi olmasına

rağmen tarlada ve bahçede zararlı böcekleri yediğinden çiftçinin ve bahçıvanın yegâne dostudur.Aslında özellikle Türkiye’ de zehirli kene ile mücadelede peygamber devesinin kullanılması çok faydalı olacaktır.