bildirgec.org

berlin duvarı hakkında tüm yazılar

Sınıf Çatışmaları ve Komünizm

admin | 08 July 2009 10:57

Karl Marx olmasaydı Lenin, Lenin olmasaydı komünist Rusya olmayacaktı. Fakat Karl Marx, dolaylı bir şekilde diğer devletlerden de sorumludur. Çünkü diğer devletler, Sovyet Rusya’ya ne kadar karşı olabilirlerse olsunlar, Sovyet modelinin taklitleri veya değişik şekilleridir ve şu bir gerçektir ki Karl Marx yüzünden, dünyanın geri kalan devlet ve cemiyetleri, varlıklarını muhafaza edebilmek için yıllar boyunca, birbiri peşi sıra liberal geleneklerini feda etmek zorunda kalmışlardır.

Hiç şüpheye düşülmeden söylenebilinir ki, eğer Marx dünyaya gelmemiş olsaydı, çok başka olacaktı. “Ağaç, meyvelerinden bilinir“ sözü meşhurdur.

Good Bye Lenin (2003) – Elveda Lenin

kadirgunay | 05 June 2009 13:29

Good Bye Lenin
Good Bye Lenin

Wolfgang Becker imzalı 2003 yapımı olan film annesi için hiç olmayan bir dünya yaratan Alex’ in çabalarını anlatmaktadır.

Anne rolünde Katrin Sass gibi büyük bir oyuncu bizi yine büyülemektedir. Alex rolünü ise Daniel Brühl oynamaktadır.
İnancına delice bağlı bir anne düşünün. Kocasını bile inancı uğruna kaybetmeyi göze alan ve bunu çocuklarından saklayan bir anne. Christiane Kerner (Kathrin Sass) iki çocuğunu da tek başına DDR hükümeti ve inancına göre yetiştirmiştir. Fakat dünya onun düşündüğü gibi kalmıyordur. Her geçen gün gelişen dünyada, akımlar herşeyin önüne geçmeye başlar. İşte bu durumda oğlunu, inandığı düşünce karşısında bir gösteri sırasında görünce tüm dünyası değişir. Kalp krizi geçirir ve tam 8 ay komada kalır.

Ortadoğu’nun Ayrım Duvarı

halikarnassus | 14 August 2008 10:26

To Exist Is To Resist
To Exist Is To Resist

“Orada [Filistin’de] biz, Avrupa’nın Asya’ya karşı
dikilen duvarın bir parçası olacağız;medeniyetin
barbarlığa karşı ileri karakolu olarak hizmet
vereceğiz.”
Okuduğunuz bu cümle,Siyonizmin fikir babası,
Avusturya’lı Yahudi lider Theodor Herzl’in yazdığı
ve Yahudilerin,Tevrat’tan sonraki başucu kitabı
olan Der Judenstaat’tan (Yahudi Devleti) alındı.
İronik bir biçimde bugünkü durumu izah eden bu
açık meydan okuma ve kendini diğer uluslar ve
medeniyetlerden üstün görme tutumu,İsrail’in
tüm yerel ve uluslararası politikalarında başat
faktör olagelmiştir.
2003 yılında yapımına başlanan ve Filistinliler’in
günlük yaşamını felç eden,onları kafes ardında
yaşamaya zorlayan ve her yönüyle evrensel
insan haklarına aykırı olan, Berlin Duvarı’nın iki katı
büyüklüğündeki ‘utanç ve ayrım duvarı’nın yapımı
halen devam etmektedir.
Ann Peter, NewYork’ta yaşayan bir barış aktivisti.
Temmuz 2004’te, The Nation’da kaleme aldığı makalede,o dönem İsrail’e hangi amaçlarla geldiğini
ve nelere tanıklık ettiği ayrıntılarıyla anlatmış.Duva-
rın, Filistin halkı üzerindeki etkilerine bire bir şahit
olmuş.Batı Şeria’yı ziyaretinde,Filistinli çiftçilerin
toprakları üzerinde inşa edilmekte olan ayrım duva-
rının yıkıcı etkilerini uluslararası topluma anlatabilme
çabası içine girmiş.

eyfel kulesi’yle evlenen kadın (ing?1*)

pasacocugu | 17 June 2008 09:02

erika eyfel'i öperken:)
erika eyfel’i öperken:)

the independent’ın haberine göre cansız obje fetişisti 37 yaşındaki Erika La Tour, Eiffel eyfel kulesi’le evlenmiş. Erika eski bir asker ve san Francisco’da yaşamaktaymış.
bu-kadın demeye dilim varmasa da-kadın daha önce de cansız objelerle aşk yaşamış,profesyonel okçuymuş ve yayıyla ilişkiye girmiş. daha sonra berlin duvarı’yla bir ilişki yaşamış.

eyfel kulesi ve eşi
eyfel kulesi ve eşi

erika çoçukken üvey abisinin tacizlerine maruz kalmış ve ailesi onu terk etmiş, belki de bu olayların etkisiyle cansız varlıklara ilgi duymaya başlamıştır.

*yeni bir yazı dizisi oluşturmaya karar verdim. artık okuduğumuzda bu insanlar nereye gidiyor? sorusunu sormaktan kendimizi alamadığımız olayları “bu insanlar nereye gidiyor?” yazı dizisiyle bildirgeç okurlarına ulaştırmaya çalışacağım.

Berlin Duvarında Sanat

wanadooo | 17 September 2007 23:50

Berlin Duvarı, o zaman fakir olan Doğu Almanya‘da bulunan Almanların kendilerine göre çok daha iyi durumda bulunan Batı Almanya´ya kaçmalarını, izinsiz geçmelerini önlemek için 12 Ağustos 1961 yılında yapımına başlanan 46 km uzunluğundaki (utanç) duvar(ı). Berlin Duvarı ile ilgili daha detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.
Doğu tarafında 1990 yılında başlayan sanatsal çalışmaları anlatan bu site ve bu resmi site, panoramik görünüm burası ve burası da ilginizi çekebilir.

80 tıkla devri alem

abacus | 10 September 2006 15:58

80 tıkla dünya turuna çıkıyoruz
80 tıkla dünya turuna çıkıyoruz

bu yıl doğru düzgün tatil yapamadıysanız ya da uzun zamandır ev iş arası mekik dokuyorsanız sanal da olsa dünya turuna çıkmaya ne dersiniz? gezintimize uzak doğudan, tokyo’da bulunan narita hava limanından başlayalım. tabi her hava limanı bu kadar büyük ve gösterişli değil. ırak’a özgürlük getiren(!) uçakların havalandığı bu tür hava limanları da var. neyse japonya’ya kadar gelmişken fuji yanardağını, parlamento binasını ve japonya’daki en büyük kale olan himeji’yi görmeden gitmeyelim.
çin ve elbette çin deyince ilk akla gelen yapılardan çin seddi, dünyanın en büyük meydanlarından biri tiananmen meydanı. ulusal tiyatro ve Forbidden City çin’de görülmesi gereken yerlerden.
rusya’daki kremlin sarayı, hemen önündeki kızıl meydan deniz altı müzesi ve vyborg kalesi rusya’daki rotamızı oluşturuyor.
hindistan’daki taj mahal, himalaya dağları, hindistan parlamentosu connaught ve hindistan teknoloji enstitüsü gezip görülmesi gereken yerlerden sadece birkaçı.
suudi arabistan’da ilk durağımız mekke, riyad’da bulunan krallık sarayı da suudi arabistanda görülmesi gerken yerlerden.
saddamın sarayı, ırak başkanlık sarayı, osmanlı kalesi ve ebu garip hapishanesi ırak’taki uğrak yerlerimiz arasında.

iran’da ilk olarak vanak meydanına oradanda nükleer tesislere uğruyoruz ve mehrabad havaalanından kalkan uçağımızla türkiye’ye geliyoruz.
türkiye’de önce anıtkabiri ziyaret ediyoruz, taksimden kalkan dolmuşlara binip dolmabahçe’yi ziyaret ediyoruz.
yunanistan gezimiz atina olimpiyat stadından başlıyor, zeus tapınağı kalıntılarıyla devam eden gezimizi akropolis‘te noktalıyoruz.