bildirgec.org

araştırma hakkında tüm yazılar

Türk insanı gündemle ne kadar ilgili?

eyupcan199 | 17 October 2012 17:34

Türk insanı günümüzde internet kullanımı açısından hızlı bir ilerleme kaydediyor. ancak bu ilgimiz bizi ilgilendirecek konulardan çok bizi eğlendirecek şeylere yönelmiş durumda. türkiye’de internet kullanan kesim büyük oranda üniversite öğrencisi gençlerden oluşuyor. yaş ilerledikçe internet kullanım oranı gittikçe düşüyor. acaba interneti nasıl kullanıyoruz merakımdan yola çıkarak google trend istatistiklerini incelemeye aldım ve şaşırtıcı birkaç sonuca ulaştım. isterseniz sonuçlara geçelim.

ilk konu başlığımız suriye. malum gündemin en sıcak konusu suriye’deki karışıklıklar. türkiye’den yapılan suriye aramalarıyla tüm dünyada ingilizce yapılan syria aramalarını karşılaştırdım. sonuç biraz ilginç. tüm dünyanın ilgisi 2011 yılından itibaren suriye’ye çevrilmişken türkiye’den yapılan aramalar sadece 2012 yılının sonlarında büyük bir artış göstermiş.

Zotero

bir kan | 25 November 2010 17:05

Zotero internet ortamında, bilgi kaynaklarını toplamak, düzenlemek, yönetmek ve alıntı oluşturmak için kullanabileceğiniz; özgür yazılım lisansına sahip, kullanımı basit bir Firefox eklentisidir. Akademik araştırma yapanlar, internette bir konu üzerinde çalışıp kaybolanlar için biçilmiş kaftandır kendileri. Kısa kısa zotero nedir, ne iş yapar bakalım.

ZOTERO TEMEL KULLANIMI:

Zotero Nedir?
Zotero’nun neler yapabileceğine geçmeden önce onun ne olduğunu bilmek gerekir. Zotero Firefoxweb tarayıcısı için geliştirilmiş bir eklentidir. Firefox programının durum çubuğunun sol tarafına yerleşir ve tıkladığınızda ayrı bir pencerede çalışır.

Sinemada Ortaklıklar

| 09 November 2010 16:15

Bir yönetmen için oyuncular önemlidir. Bu yüzden sürekli yetenekli oyuncular aranır film için. Yönetmen, oyuncuyla çalışır. Eğer oyuncunun oyunculuğundan ve karakterinden memnun kalırsa onu diğer projeleri için düşünmeye başlar. Hatta diğer projelerinde başkarakter için aklına gelecek ilk isim “o” oyuncu olur. Neden yönetmen, hep “onu” tercih ediyor? Cevabı bellidir aslında. Yönetmenin oyuncuyla kimyasının tutması ve diğerlerinde görmediği çok başka şeylerin “o” oyuncuda olması… Sinemada bir sürü ortaklık sözkonusu. Ben de bazılarına değinmeye çalışacağım burada. Genelde Hollywood ortaklıklarına değineceğim. İlerleyen zamanlarda yerli ortaklıklara da değinirim belki de.

*Robert De Niro-Martin Scorsese:

Sinemanın en verimli ortaklıklarıdır bu. De Niro ile Scorsese’nin kariyerleri aynı anda yükselişe girdi. İlk çektikleri (beraber) film olan Mean Streets’le ilgiyi topladılar. Sonraları Taxi Driver, Raging Bull, Cape Fear, King of Comedy, New York New York, Casino, Goodfellas’la ortaklıkları devam etti. Scorsese’nin başarısı De Niro’dan bağımsız değil. Aynı şekilde De Niro’nun başarısı Scorsese’den bağımsız değil. De Niro da Scorsese de en iyi işlerini beraber yaptılar ve bu zamanlarda hep yukarıdaki işlerle anılmaktalar.
Peki bu ortaklık bir kez daha devam edecek mi? Hepimiz yeni Scorsese-De Niro ortaklığını içeren bir filmi bekliyoruz. Olur mu, belli değil. Umarız ki olur. Ufukta bir proje var ama belirsizliğini koruyor. Peki bu ortaklık neden bitti? De Niro ile Scorsese’nin ortaklığının bitişinin nedenini bilmiyorum. Ama nedenin stüdyo olduğunu tahmin ediyorum. Stüdyolar bu ortaklıklardan sıkılmış ve bitirmiş olabilirler. Ama şimdi de bu ortaklığı gündeme getirip para kazanmayı düşünüyorlar. İronik!

De Niro-Scorsese
De Niro-Scorsese

Arkadaşlarınıza hediye edebileceğiniz en değerli şey nedir? Uykuları olabilir mi?

kagit kalem silgi | 18 October 2010 17:20

Yeni bir teknoloji harikası daha = ) Ukuya dalmakta zorlanıyor, stresli, gergin yatağa giriyorsanız, bu sistem tam da sizin için icad edilmiş demektir.

23 yıllık bilimsel bir araştırmanın ürünü olan bu sistem ile, daha rahat, stressiz ve doğal bir uyku hedef alınmış..

Neuroacoustic Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen bu cihazın bilimsel oluşu, sağlıklı bir uykuyu size garantiliyor.. Yapmanız gereken, 30-60 ya da 90 dakikalık otomatik kapanma seçeneklerinden birisini seçmek ve harika bir uykunun kollarına kendinizi bırakmak.. Hepsi bu!

Yazının devamında, ilgili siteyi ve ayrıntılı açıklamaları bulabilirsiniz..

Ipad

HeadShot90 | 15 July 2010 18:39

Arkadaşlar,Apple firmasının çıkardığı ürünü ıpad hepimizin ilgisini çekmiştir.Belki bazılarınız alıp denedi,bazılarınız almak için para biriktirmeye karar verdi,bazılarınız ise ‘ne gerek var ipad’e alırım bir laptop bakarım keyfime’ dedi.
Ürün ilk çıktığında ben de çok merak etmiştim.İnternetten araştırdım.Ama biraz hayal kırıklığına uğradım.Hayal kırıklığına uğramamın birden çok sebebi vardı size bu nedenleri kısaca anlatmaya çalışacağım.
Okuduğum yazılarda genellikle ipad’i ortalama bir netbook ile karşılaştırıyorlardı.Bu yazıların çoğunda netbooklar daha üstün görülüyordu.Gelelim ipad’in bir netbooktan eksiklerine;
1.Benim için en büyük hayal kırıklığı ipad’in hafızası oldu.Ipad’in en gelişmiş sürümünün hafızası 64 gb iken sıradan bir netbook’un hafızası 160 gb.Bana göre bu ipad’in en büyük kusuru.
2.Ipad bir büyük hayal kırıklığını da usb girişinin olmamasıyla yaşatıyor.Tabiki bu da büyük bir eksik.Çünkü bütün netbooklarda en az 2 adet usb girişi vardır.
3.Birçok kişiye göre ipad netbook ve notebookların yerini tutamıyor.Ama fiyatı hiç de öyle göstermiyor.Ipadlerin 3g+wifi ve 64 gb olan versiyonlarının fiyatı yaklaşık 1400 TL.Ayrıca ipad’ın aksesuarları ise yaklaşık 100 TL.

HER YÖNÜYLE, HER RENGİYLE DÜNYA SİNEMASI (3)

astral | 24 May 2010 16:40

Türk Sinemasının Dünya Sinemasındaki Yeri

Türk sineması kendi içine kapanık bir sinema olmuştur. Türkiye’nin coğrafi yapısı belli bir alanda sinema yapmasını engellemiştir. Etkilenmeler ise çok olmuştur.

Türk sinemasının üretimine baktığımızda Avrupa sinemasını henüz yakalamış değildir.

Aldığı ödüllerle Yılmaz Güne (Yol) ve Metin Aksoy (Susuz Yaz) Türk sinemasının dünyada ilgi görmesini sağlamıştır.

Susuz Yaz
Susuz Yaz

3. Sinema Kavramı

Bir ülkede sinema değerlendirirken çeşitli faktörler devreye girer. Türkiye’de ilk sesli film 1931’de yapılmıştır. Muhsin Ertuğrul’un İstanbul Sokaklarında adlı filmi ise ilk ortak yapımdır. (Türkiye, Yunan, Mısır)