bildirgec.org

alfabe hakkında tüm yazılar

EN SOĞUKKANLI IRK…İNUİTLER!

| 09 March 2010 13:22

Yaşlanan insanları ölüme terkedecek kadar kalpleri soğuk ve yaşlandıklarında da bundan kaçmayacak kadar onurlu insanlar aslına bakarsak İnuit, Yupik, Yuit denilen bu şirin ırk…

Kendilerine Eskimo denmesinden son derece rahatsız olmalarını anlamıyorum çünkü kelime “çiğ et yiyen kişi” anlamında kullanılıyor ve bu insanlarda doğa şartlarından dolayı eti çiğ yiyorlar. (eti salamura kıvamına getirip yeselerde)

“Lafı daha fazla uzatmadan bu ırkın Tarihçesiyle başlamak istiyorum”!

  • Buzul Çağın bitimine doğru(yaklaşık 12000 yıl önce) ve Amerika ile Asya kıtaları birbirine bağlıyken Sibirya’dan Asya’ya geçen insanların torunları olarak kabul edilirler.
    Amerika Yerlilerinden mi yoksa Moğollara mı dahil oldukları bilinmemektedir.
  • Boyları 1-50; 1-60m,
    Elleri ayakları küçücük,
    Derileri sarıya yakın,açık kahverengi,
    Saçları siyah,göz renkleri ise kahverengi,
    Sakal bıyık hiç çıkmaz,
    Ya yuvarlak yüzlü ya da Moğollar gibi düz yüzlü,
    Ve Şişman değillerdir,
    Özelliklerine de bakılırsa, dünyanın en farklı ırkına sahip topluluktur.

Arapça Domain Adresi Yolda

admin | 25 January 2010 16:45

Rusya, Suudi Arabistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri, internette kendi dillerinin harfleriyle alan adlarını yazma izni aldılar. Alan adlarını düzenleyen kuruluş Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN)
tarafından alınan bu kararla internetteki Latin harfleri egemenliğinin sona erdiği belirtildi. Bu konu ile ilgili ICANN Yönetim Konseyi Başkanı Peter Dengate Thrush,

Bu gelişmenin uzun bir geçmişe sahip internetin en büyük teknik değişikliği olacağını belirtti.

Ancak; egemenliğin sona erdiği söylenemez kanımca çünkü; internetteki alan adlarının “.com” yada “.org”dan sonra gelen noktaların ardından Latin harfi olmayan karakterler kullanılabilecek. Bunun da teknik nedenlerden dolayı hemen olamayacağı ve bu yılın ortalarından itibaren başlanacağı bildirildi.

Ortak türk alfabesi

CihanTurK | 29 December 2009 06:57

Ortak dil türkçe
Ortak dil türkçe

Ortak Dil Türkçe
Dünya üzerinde yaklaşık 350.000.000 türk’ün olduğu tahmin edilmektedir. Ve coğrafya olarak da çok geniş bir alana yayılmaktadır. Dünyanın dört bir yanında türkçe konuşulmaktadır. Yoğun olarak konuşulan coğrafya çin’den balkan’lara kadardır.

Ama bilindiği gibi türkçe’nin birçok şivesi ve lehçesi vardır. Buna rağmen dikkatlice dinlendiğinde anlaşmak kolaylaşıyor. Coğrafyalar yaklaştıkca anlaşmak da kolaylaşıyor.

Braille Interpreter

noname1 | 17 February 2009 15:54

Teknoloji fiziksel engelleri ortadan kaldırdığı zaman daha makbul hale geliyor. Bu tasarım buna örnek gösterilebilir. Körler alfabesi okuyamayan ,körler için tasarlanmış bu eldiven,parmak ucundaki sensör sayesinde algıladığı yazıyı üst kısımdaki çeviriciye yolluyor. Bu işlemden sonra yorumlanan yazı,bluetooth sayesine kulaklığa ses olarak iletiliyor. Kullanışlı ve şık bu tasarım Hyung Jin Lim’e ait.

dünya’nın en yaratıcı 22 alfabesi

hoodly | 15 October 2008 10:08

web sayfası tasarlarken olsun, photoshop yada benzeri bir grafik programında yazdığımız her hangi bir yazıda olsun bize göre en uygun olan ve farklı farklı türden alfabelere bağlı yazı fontlarını kullanmaya çalışırız. formatı italik, kalın yada farklı olabilir. şu ana kadar kullanıma açılan binlerce font mevcut ve hala yenileri ücretli olsun yada ücretsiz tasarlanmaya devam ediliyorlar.bunlardan bazıları sade ama iş gören fakat bazıları bizi hiçte cezbetmeyen türden olabiliyorlar. işte şimdi göreceğiniz listede farklı fontlar değil ama sadece alfabeler var. şu an için kullanılabilir olmadığını gördüm hepsinin, sadece görsel amaçlı oluşturulmuşlar fakat gerçekten fark yaratıyorlar.

yazının kaynağı ve diğer alfabeler için buraya bakabilirsiniz.

Braille converter

| 25 September 2008 14:28

http://www.nedirnedemek.com/nedir/araclar/braille-gorme-engelliler-alfabesi?metin=%FClakat&cevir=tamam

Resimli web&teknoloji alfabesi

filezza | 11 July 2008 08:37

Resmi Büyültmek İçini Buraya Tıklayın!
Resmi Büyültmek için Buraya Tıklayın!

labnol.org sitesinin, bu sayfasına konu olan, resimli web&teknoloji alfabesi, ilginç ve yaratıcı bir çalışma olmuş.

Facebook、Google、Iphone、Java、K-lite codec、Linux、Msn, Play station, Wikipedia, Youtube gibi isimlerin de yer aldığı resimli alfabenin, anne ve babaların, çocuklarına, web ve teknoloji yardımı ile ingiliz alfabesini öğretmeleri için yardımcı olabileceği düşünülüyor.