bildirgec.org

adres defteri hakkında tüm yazılar

Adres defteriniz google’dan

algoz | 07 May 2009 20:00

önceleri gmail’in bir parçası olarak gmail hesabınızdaki kişilerin yönetimi için adres defteri olarak çalışan Google Contacts daha sonra google tarafından ayrı bir servis haline dönüştürüldü.
www.google.com/contacts adresinden erişilen servise Google Apps’te kullanabilmek için Gösterge Tablosundaki “Daha fazla hizmet ekle” linkini tıklayıp “Kişiler” servisini eklemeniz gerekiyor.


Kaynak: mashable
Takip Et: Bildirgeç FriendFeed Twitter Facebook RSS

Firefox üzerinden POP ve IMAP email hesaplarınızı kontrol edin

spy1983 | 25 February 2008 19:23

Web tabanlı email ile masaüstünde kullandığımız Outlook gibi email programları arasında bir Firefox eklentisi olan Simple Mail, Firefox sekmesinin içinde email istemcisi açıyor.
Bu eklenti ile istediğiniz kadar POP ve IMAP email hesabı tanımlayabilirsiniz. Yeni mesaj geldiğinde sizi uyaran bu eklenti, mesajlarınızı okuyabileceğiniz, mesaj düzenleyebileceğiniz ve gönderebileceğiniz ve adres defteri bulunan 3 bölümden oluşuyor.
Simple Mail Firefox için bir eklenti olup, Mac ve Windows ta çalışabilmektedir. Eklentiye buradan ulaşabilirsiniz.

Online adres defteriniz Flexadex

spy1983 | 11 February 2008 17:11

Flexadex son derece hızlı ve bir o kadar da hızlı bir adres deftteridir. Web tarayıcınız üzerinden hiçbir program gerektirmeden çalışan bu uygulama, ücretsiz olmakla birrlikte, size herhangi bir yerden adresleriniz, arkadaşlarınızın bilgilerini ve istediğiniz herhangi bir bilgiyi saklamanızı sağlıyor. 1000 adet veriyi ücretsiz olarak sunan bu sistem sizi yavaşlatan gereksiz özellikler içermediğinden hızlı olduğunu iddia ediyor. Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

kendi çevrimiçi dünyanı oluştur

yusuph | 02 August 2007 11:56

eburhan‘ın yazmış olduğu bu bildiride güzel yorumlar okudum. eğer bir not defteri uygulaması ile işlerimiz bu kadar kolaylaşıyor ise sizlere kendi çevrimiçi dünyamızı nasıl yapabileceğimizi kısacık da olsa anlatmak istedim.eyeos ile kendi çevrimiçi dünyamızı kendi makinemize kuruyoruz ve kendi patronumuz oluyoruz. hadi bismillah:

  • ilk başta buradan MicroServer for Windows‘u yüklüyoruz (genellikle next next diye gider ama ince ayar yapacam diyenler aman okusun. sonra way efendim benim netserver’ım vardı wamp’ım vardı apache’m vardı çalışmıyor demesinler aman…),
  • dyndns(?)‘den bir hesap açalım ve gerekli ayarlarımızı yapalım. (çoğu modem üreticisi konfigürasyon ayarlarında dyndns’i öntanımlı olarak getirmektedir. yani sadece dyndns kullanıcı adımızı şifremizi yazarak işlemleri yapabiliyoruz. ama yok ben bulamadım derseniz küçük bir uygulaması var onu yüklemeliyiz ve çalışır olduğundan emin olmalıyız.)
  • işte hazır. dynsdns te yaptığınız tanımlamalara göre (örn: benimcevrimicidunyam.dyndns.org gibi) artık kendi makinenize ulaşacaksınız ve kimseciklerle paylaşmadan istediğiniz çoğu şeyi kendi çevrimiçi dünyanızdan yönetebileceksiniz.

(?) dyndns ücretsiz olarak sunulan bir hizmettir ve amacı dinamik olan ip adresimizi güncel olarak dyndns’e gönderir ve tanımlamış olduğumuz dns adresimiz ile bağdaştırır. yani sizler artık bilgisayarınıza erişmek için artık ip adresi yerine hostname’nizi yazarsınız ve dynsdns sunucularında çözümlenerek kendi makinenize ulaşırsınız.

MSN Messenger listemi Outlook’a atabilir miyim?

powerslave | 28 June 2007 13:16

uzun zamandır bütün msn listemi son halini oldukça beğendiğim yahoo messenger’a alma derdindeyim ancak bunun için listemdeki bütün e-postaları outlook’a ordan da yahoo messenger’a almam lazım. msn listemi dosya olarak dışarı çıkarttım ancak outlook’un okuyacağı bir hale nasıl getirebilirim? şimdiden teşekkürler

Online Ofis : Adres Defteri

oceangray | 11 March 2007 17:07

Adres Defterinizdeki kişileri çevrimiçi (online) olarak oluşturun..Her zaman her yerden ulaşma imkanı sağlayın.

Linkedin En popüler servis.Ücretsiz bir versiyonu bulunduğu gibi ücretli olarakta hizmet veren versiyonları var.
Highrise 37signals ‘a ait bir servis..

plaxo 15 milyondan fazla üyesi var. 30 günlük ücretsiz kullanıma izin veriyor..
xing türkçe’de dahil 16 dili destekliyor.
Big Contacts Tüm bu servisler içinde en çok hoşuma giden servis 🙂 ücretsiz versiyonunda 500 kayıt sınırlaması ve 500 MB dosya saklama sınırı bulunuyor..Tamamen ajax kullanılmasıda kullanılabilirliği artırıyor.