bildirgec.org

adwords hakkında tüm yazılar

Adwords Boykot Kararı

erkanulker | 17 February 2011 11:07

Merhaba arkadaşlar
adwords reklamcılığı türkiyede çığrından çıktı kimse reklamlarını doğru düzgün vermiyor ve türk girişimcileri adwords reklamcılığı boykot etmeye karar verdi çok ama çok fazla taleep bulunmakta konu ilginizi çekebilir

Adwords Reklamları ile Para Kazanma

Chat Noir 1 | 23 January 2011 14:33

Biliyorsunuz ki adwords satış ortağı olduğunuz yada ürettiğiniz ürünlerin reklamını yapmak için ya da kurduğunuz web sitesini tanıtmak için stratejik bir öneme sahip.Daha çok para kazanmak için google’ın gücünü kullanabilirsiniz.Bunun için Adwords’de bir hesap açarak, belirlediğiniz ücret üzerinden reklamlarınızı yayınlamanız yeterli.Peki google adwords hesabınızı nasıl açacaksınız? Yada reklamlarınızın hedeflediğiniz kitleye ulaşması için hangi anahtar kelimeleri seçmelisiniz?Hedefinize ulaşmanız için nekadar bir bütçeye ihtiyacınız var?Adwords hesap performansınızı nasıl arttırabilirsiniz?Bütün bu soruların cevaplarını ücretsiz sesli seminerlerin yer aldığı bu sitede bulabilirsiniz.Aradığınız tüm soruların cevaplarını bulacağınızı düşünüyorum.Anlatımını oldukça açıklayıcı ve net buldum.Faydalı bir kaynak olduğunu düşünüyorum.

Google Adwords hakkında Google tarafından tüketicilerin bilmesini istemediği gerçekler

webking | 14 July 2010 17:12

Google Adwords bilenlerin gayet iyi takip ettiği gibi, Amerika menşeili Google firmasına her yıl milyonlarca dolar sadece arama sonuçlarında aldığı reklamlardan kazanmaktadır. Google arama denince Türkiye ve dünyanın bir çok bölgesinde monopol durumunda olduğundan diğer arama motorları olan Yahoo, AOL, AltaVista veya Bing gibi alternatiflerine oranla en çok pasta payı ile parayı tabiri caizse “götürmektedir”. Adwords tıklama başına çalışan bir reklam şeklidir. Yani Google’da arama yaptığınızda ekranın sağında (en fazla 6 tane) ve üstünde (en fazla üç tane) çıkan arama sonuçları bu kategoridedir. Bu bağlantılar “Sponsorlu Bağlantı” şeklinde çıkar ve çoğu insan bu yazıyı görmesin ve diğer normal sonuçlarla karışsın diye bu gayet ufak yazılmıştır. Bir de üstüne sponsorlu bağlantı kutusunun rengi de en uçuk bir pembe seçilmiştir ki günümüz ekranlarında bunun farkını sağlıklı gözlerin bile ayırt etmesi zor. Aşağıda size bu reklamların olduğu bölgeleri “yurtdışı eğitim” kelimesi için yaptığım arama ile sunuyorum.

Adwords’te Tıklanılan Siteyi Öğrenme

tobby | 28 March 2010 16:12

Merhabalar, Google Adwords aracılığıyla siteme gelen kullanıcıların hangi sitelerden geldiğini nasıl öğrenebilirim? Google Analytics kullanıyorum, ancak öyle bir seçenek göremedim.

İnternette Son 10 yılın En Önemli 10 Olayı

admin | 23 November 2009 14:24

Webby ödülleri çerçevesinde seçilen son 10 yılın 10 önemli internet olayı açıklandı. Bidiğimiz gibi internet insan hayatını birçok alanda etkiliyor. İnternetteki değişimler ise insan hayatında büyük yankılar uyandırabiliyor. Şimdi size vereceğim olaylar büyük ihtimalle sizleri de büyük oranda etkilemiştir:

1-)Craiglist: 2000 yılına kadar sadece San Fransisco’da hizmet veren ilan paylaşım sitesi 2000 yılından sonra başka ülkelerde de hizmet vermeye başladı. İş ilanı, Ev ilanı, alışveriş ilanı arakadaş ilanı ve aklınıza gelebilecek bütün ilanları bünyesinde bulundurabilen site, şu an 50 ülkede 500’den fazla şehirde hizmet veriyor.

2-)Google AdWords: Dünyanın en fazla ziyaret edilen arama motorunun ürünü olan Google AdWords, 2000 yılının ekim ayında hizmete başlamıştı. Aradan 9 yıl geçti ve Adwords şu an dünyanın en büyük reklam ağ sitesi olmuş durumda.


3-)Wikipedia:
2001 yılında açıldığı zaman bünyesinde 18 dilde 20.000 makale bulunduruyordu. İnternet ansiklopedisi alanında en fazla ziyaret edilen wikipedia, şu anda bünyesinde 14 milyondan fazla makale bulunduruyor. Açık kaynaklı olması ve kullanıcıların içeriğe yapmış oldukları katkılar ise büyümesindeki en büyük etkenler.

Google reklamlardan günde 10 milyon Euro kazanıyor

webdedektifi | 24 July 2009 15:28

Google, bu yılın ikinci çeyreğinde 900 milyon euro gelir elde ettiğini ve gelirlerinde bir artış meydana geldiğini bildirdi. 2008 yılı ilk çeyreğindeki toplam gelir 3.3 milyar euro idi ve bu rakam %3 lük bir artış gösterdi. Bununla birlikte, aynı zaman sürecinde tıklamalara ödenen para %2 lik bir artış gösterdi. Google CEO’su Eric Schmidt ekonomik krize rağmen Google’un iyi bir çeyrek geçirdiğini, birçok şirketin iflas etmesine rağmen google’un gelirinin arttığını belirtti. Youtube’dan elde edilen kazanç sorulduğunda ise; net bir rakam belirtilmemesine rağmen ileride Youtube’un çok kazançlı bir siteye dönüşeceği yönünde açıklama yetkililer tarafından yapıldı. Eric Schmidt ayrıca Chrome‘un yükselmeye eğilimli olduğunu ve her projeyi gelir elde etmek için yapmadıklarını açıkladı. 2009’un ikinci çeyreğinde Google toplam kazancının yarısından fazlasını Abd dışındaki ülkelerden sağlıyor. Gelirin %13’lük bölümünü ise İngiltere’den elde ediyor. Kaynak

SEO’yu Google’dan Öğrenmeye Başlayın

algoz | 12 June 2009 14:02

Arama Motoru Optimizasyonu (Search engine optimization – SEO ) web sitesi veya blog sahipleri için oldukça önemlidir.

Web’te Seo ile ilgili birçok kaynak bulunsa da, bu kaynaklarda bulunan yöntemlerin gerçek anlamda ne kadar etkili yöntemler olduğunu tam olarak anlamak oldukça zordur.

Google, gerek Adsense kullanıcıları için gerekse Adwords kullanıcıları için her ay gönderdiği e-postalarla seo ve reklam yayınlama konularında yardımcı olmakta.

Google, 12 Kasım 2008’de http://googlewebmastercentral.blogspot.com/ blog’undan yayınladığı bu dokümanla, özellikle seo konusundaki bilgisi henüz başlagıç aşamasında olan web sitesi ve blog sahiplerine yardımcı bir kaynak sunmuştu.

Web Sitenizden “daha çok” para kazanın!

kaankisisi | 05 June 2009 14:29

Google’ ın Adsense ve Adwords isimli reklam hizmetini bilmeyen yoktur. (Hele bu kişi pilli yazarı ve okuruysa…)

Ancak Google bu konuda tek değil. Her ne kadar hem şahsi deneyimlerim ve kazançlarım, hem de reklam pastasındaki payı bakımından liderlik ve doğal olarak tercih edilebilirlik Google’ dan yana olsa da, bir çok alternatif Google’ ın tahtına aday…

Adhood ve üstte ToolbarSite uygulamasının görünüşü
Adhood ve üstte ToolbarSite uygulamasının görünüşü

Bu alternatiflerden biri ve en yenisi Adhood… Yerli malı bir site olan Adhood, aynı Adsense ve Adwords mantığıyla çalışıyor. Siteye girişte yayıncı ya da reklam veren olarak tercihte bulunup, form dolduruyorsunuz. Eğer yayıncı başvurusu yaptıysanız, belirttiğiniz url bir kontrolden geçiyor ve editör onayı bekliyor. Ancak bu onayın çok uzun sürmediğini söylemeliyim. Ardından ise sıra reklam alanlarınızı belirlemeye ve reklam kodlarını sitenize yerleştirmeye kalıyor. Adhood’ un sunduğu reklam alanlarının bir çoğu, temelde kullanılan ölçüler. Ancak sistemin ToolbarSite, Iframe Mobil Ödeme, Corner, Video&InVideo gibi muadillerinde olmayan seçenekleri var. Bunlardan ToolbarSite, sayfanıza yerleştirdiğiniz bir Java Script kodundan oluşuyor ve sayfanızın üstünde bir “toolbar” oluşturuyor. Ancak hemen söylemeliyim ki bu uygulama bazı sitelerde karakter sorunu yaşanmasına, bazen de bu sorunun kimi işletim sistemi ve tarayıcılarda görünmemesine rağmen, bir kısmında ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Windows Xp yüklü iki bilgisayarda, tarayıcı sürüm farkı nedeniyle birinde karakter sorunu yaşanırken birinde yaşanmadığı ve çok iyi çapraz kontrolden geçmesi gerektiği bizzat test edilmiştir. Adhood, ödemelerinizi Türk bankalarına, Türk Lirası olarak yapıyor, zaten Adhood’ da kazançlarınız Türk Lirası olarak birikiyor. Sitenin minimum ödemesi 50 TL.

google adwords te anahtar kelime seçimi tbm

veci | 15 May 2009 19:23

google arama motorunun bildiğiniz üzre adwords reklamları tanıtım ve satış yapmak isteyen bir çok kullanıcıya ev sahipliği yapıyor.Fakat adwords kullanıcıları anahtar kelime seçiminde yaptıkları hatalardan dolayı tıklama başına ödedikleri maliyeti yukarıya çekebiliyorlar.Anahtar kelime seçiminde reklamı yonlendireceğiniz sayfanın içeriği ile seçtiğiniz keywordsler mutlaka alakalı olmalı.aksi taktirde tıklama başına vereceğiniz tutar çok fazla yükselecektir.